Zoomin helteinen härkäviikko
ZoomJulkaistu: 28.06.2020 00.00

Zoomin helteinen härkäviikko


Juhannuksen jälkeinen viikko tiesi kiireistä aikaa monelle Zoomin futarille. Akillesjänteet, kuntokestävyys ja mahdollisesti myös kotijoukkojen paineensietokykykin olivat koetuksella. Heti viikon kärkeen maanantai-iltana 22.6. vihdoin koitti kauden ensimmäinen "oikea" sarjapeli. (Sarjakausi Zoomin osalta oli tosin tarkoitus alkaa jo edellisellä viikolla, mutta vastustajajoukkue oli seonnut ottelupäivän suhteen joten meidän miehet saivatkin sekoilla sillä kertaa kentällä aivan keskenään.) Tässä avausottelun tapahtumat pähkinänkuoressa koutsin Mikko "Knude" Knuuttilan vuorosanoin: "Zoom-Team Babar 1-2 Kausi alkoi harmittavalla tappiolla tasokkaalle vastustajalle. Menimme ottelun alussa 1-0-johtoon Topi Tiihosen taidokkaalla puskumaalilla ja pidimme etumatkan taukoon asti. Toisella jaksolla vastustaja tuli rinnalle ja ohi parilla nopealla osumalla. Jaksoimme kuitenkin painaa hurjatempoisen ottelun loppuun asti ja meillä oli peräti kolme erinomaista tasoituspaikkaa. Tällä kertaa onni ei kuitenkaan suosinut Raittius- ja urheiluseuraa." Kuten tästä otteluraportistakin voi päätellä, niin voitto oli aivan hyppysissä, Zoom dominoi ottelutapahtumia suvereenisesti ja voitto lipui sormien välistä ainoastaan likinäköisen tuomarin, epätasaisen kentän ja vastustajan raivokkaiden fanien vuoksi.

Tiistaiaamuna olikin tuttuun tapaan palauttavat aamupelailut Bolliksella ja ettei vaan millään kukaan mitenkään pääsisi helleviikosta helpolla, niin Valkaman Heikki & co keksivät organisoida torstai-illalle harkkamatsin Kontulan tekikselle Kovaa Kamppia vastaan, jossa pelaa muutamia oivia zoomilaisiakin, kuten Joose Palonen ja Markus Siltanen näin muutamia mainitakseni. Itse ottelu oli raittiusseuralaisten hienoista hallintaa, vaikkakin KoKan muutamat vikkelät kärkimiehet kovasti yrittivät sotkea pakkaa pallon kuitenkin onneksi liimautuessa liiaksi heidän jalkoihin eikä meidän kannaltamme vaarallisia maalipaikkoja heille montaakaan päässyt syntymään. Alkupuolella ottelua lihasten lisäksi meinasivat kuumentua myös tunteet, mutta raitistavien juomataukojen ansiosta nekin viilentyivät normaalille tasolleen ja joukkueemme pystyi jälleen keskittymään oleelliseen, eli pallojen roimimiseen vastustajan maaliin. Ja siinähän kerta kaikkiaan oivat pelurimme onnistuivat varsin menestyksekkäästi ja ajoittain valioliigatasoisia kuvioita vilisevien hyökkäysten seurauksina syntyneiden osumien jälkeen taululla komeilivat lukemat 4-2 Rami Ibrahimin naputtaessa hattutempun ja Petja Lähteen maalatessa kertaalleen. Siitä oli mukava lähteä porukalla nauttimaan palautusjuomat paikalliseen anniskeluravintolaan.

Armoa ei annettu, eikä sitä kyselty kun heti seuraavana aamuna klo 8 keltavalkoiset kohtasivat mustat jo tutuksikäyneen säätilan vallitessa. Loukkaantumisia ei tapahtunut suuremmin fyysisellä kuin henkiselläkään puolella. Onnistumisia nähtiin molemmilta osapuolilta joten siitä olikin helppo siirtyä torikahveille ja kaupungilla kiirivien huhupuheiden mukaan eräät miehistämme jatkoivat viikon aikana riennoissamme syntynyttä nestehukan tasoitustaan koronarajoituksista vapautuneen pääkaupunkimme terasseilla pitkälle yömyöhään, ellei jopa seuraavaan aamuun asti.

Sanottakoon loppuun vielä onnittelut seuramme aktiivisille Pool-faneille mestaruudesta ja kiitetään samalla FC Liverpoolia toimimisesta hienona kasvattajaseurana Zoomin viime kausien yhdelle aktiivisimmista kiekkomiehistä, eli Sami Hyypiälle! Ilman Liverpoolin pitkäjännitteistä ja kovatasoista joukkueurheilutoimintaa olisimme jääneet paitsi monista Samin hienoista manööveereistä Nordiksen kaukalossa.


Zoom ja KoKa mahtuivat hyvin samaan kuvaan.


Zoomin keskikentän moottorina KoKaa vastaan häärineen Jyri Tapanisen reisi kertoo paljon joukkueemme taistelutahdosta ottelussa.


Petja Lähde ja JC Söderholm ihmettelivät katosivatko joukkuetoverit taikurin hattuun vaiko koteihinsa juuri kun jälkipelit olivat todenteolla pääsemässä alkuun.


Perjantaiaamun lämpömittari sai kokeneemmankin pelimiehen harkitsemaan puvustuksensa keventämistä. Esimerkkiä näytti Arto Koskinen.


Ja pelien jälkeen kahvi maistui. Vanhana linssiludena tunnettu Janne Vakio alkoi pyöriä kuin poranterä siinä vaiheessa kun kameraa kaivettiin esiin.

-Patse

Urheiluseura ZOOM ry (Y-1029873-6)


Korppaanmäentie 4 B 13


00300 Helsinki


0400 887657


zoombyspiel@gmail.com