ZOOM vs. FC Kynä 17.7.2020
ZoomJulkaistu: 21.07.2020 00.00

ZOOM vs. FC Kynä 17.7.2020

ZOOMIA KUPATTIIN JO KABINETEISSA

Zoom kohtasi perjantaina 17.7. kirjailijoiden futissikermä FC Kynän. Ottelu pelattiin helteisestä säästä johtuen kolmieräisenä (3x20 min) juomataukoineen ja viiden minuutin jatkoerineen. Varsinaiset urheilujuomat jätettiin nautittavaksi taiston tauottua, ja niitä kuluikin paljon. Sekä Zoomin että FC Kynän paidassa viheriöllä nähty Petja ”The Tiger” Lähde johti suvereenisti noin 20-päistä juomalaulajain kuoroa Helsingin yöttömässä yössä.

Kiivain kamppailu nähtiin jo ennen peliä. Se käytiin noin satakymmenkiloisen kultakimpaleen eli Ari ”Vito” Koivun ympärillä. Zoom olisi halunnut Viton tolppiensa väliin, mutta FC Kynä taitavampana kabinettipelurina onnistui nappaamaan hänet juuri ennen kuin avauskokoonpanot julkistettiin.

Zoom sai hälytettyä paikalle Olli ”Paavi” Paavilaisen, joka on pelannut virallisia jalkapallo-otteluita peräti seitsemälläkymmenellä eri vuosikymmenellä. Hänellä olisi ollut kakkosdivisioonassa pelaavan Kiffenin treenit samana iltana, mutta Zoom pystyi hankkimaan hänet ottelukohtaisella sopimuksella – summa oli tiettävästi pienempi kuin Kynä pulitti Vitosta, joten raittiusseura Zoomin juomakassaan jäi sievoinen määrä kahisevaa illan finaaleja varten.

Zoomin avauskokoonpano vilisi tuttuja pallotaitureita Kari ”Räisä” Räisäsestä, Mikko ”Knude” Knuuttilasta, ”JC” Söderholmista, Topi ”Topsukka” Tiihosesta, Topi ”Topi-Manu” Manusta sekä Heikki ”Hessu” Valkamasta lähtien. Kun myös Rami ”Maalitykki” Ibrahim veti Zoomin ratakireän paidan päälleen, ottelun ennakkosuosikista ei tarvinnut edes keskustella.

Veljeskamppailun erikoisuuksiin kuului, että Petja Lähteen ja Vito Koivun lisäksi Kynän sinisissä nähtiin muitakin zoomilaisia, kuten Juha ”Kane” Kanerva ja Mika ”Miwi” Wickström. Lukuisia kirjoja edellisten tavoin kirjoittanut Kari ”Lajijohtaja” Kanalakin oli jo vetämässä sinistä päälleen, mutta Zoom tarvitsi häntä vielä enemmän kuin kynämiehet.

Zoom aloitti kamppailun pyörremyrskyn tavoin. Ensimmäisen kaksikymppisen pallonhallinta kirjattiin zoomilaisille 80–20, mutta valotaululla pilkottivat yhä 0–0-lukemat. Lähimmäksi maaliverkkoa pääsi kovalla maanuoliaisellaan Rami, joka zoomilaisten tulkinnan mukaan osui maalin sisärautaan, mutta kynäläisten mielestä tolppaan. Onneksi pelissä oli laadukas erotuomari eli Sami ”Luunmurskaaja” Sillanpää. Hänet on nähty vuosien varrella pelaavan niin Zoomin kuin Kynän riveissä, joten hänen sanaansa sopi kaikkien luottaa – ei maalia.

Rami sai pallon Viton selän taakse vihdoin seuraavassa ”erässä”, mutta se ei tällä kertaa riittänyt voittoon. Kovasta juoksukunnostaan ja tehokkaasta vastahyökkäyspelistään tunnettu kynämiesryhmä pystyi viimeistelemään neljästi. Lopullisen niitin iski tietokirjailija Olli ”Olkka” Rehn, joka on nuoruudessaan nähty myös Mikkelin Palloilijoiden sinipaitaisessa mestaruussarjajoukkueessa. Runoilija, keskushyökkääjä Atik ”Ismo” Ismail vietti tällä kertaa ansaittua kesälomaa Savon mailla, mutta Olkka onnistui täyttämään upeasti Ismon isot Copa Mundialit.

Zoomin pelit jatkuvat tiistaina 4. elokuuta Harraste Kolmosen sarjapelillä Valtion Polttoainetta vastaan Brahen stadionilla Kalliossa. Pääsylippuja myydään tällä kertaa vain 500, joten Zoom-faneja kehotetaan saapumaan lippuluukuille hyvissä ajoin.

ZTT

Urheiluseura ZOOM ry (Y-1029873-6)


Korppaanmäentie 4 B 13


00300 Helsinki


0400 887657


zoombyspiel@gmail.com