Seppo Kannas 90 vuotta!
ZoomJulkaistu: 22.05.2023 00.00

Seppo Kannas 90 vuotta!

Zoomin Senioridelegaatiolla oli ainutlaatuinen tilaisuus onnitella urheiluseuramme kaikkien aikojen ikäpresidenttiä Seppo Kannasta 9.5.2023.

Kun Karjalan Kannas murtui Valkeasaaren lohkolla 9.6.1944, Seppo Kannas, silloin 11 v ,ei murtunut. Hän kouluttautui jumppamaikaksi ja auskultoi Käpylän Yhteiskoulussa 1957. Siellä hän tapasi lahjaakkaan oppilaansa Heikki Rokkasen, jonka ihonmyötäisistä harrasteista kuului usein äänekkäästi lits,läts ja luts! Siitä Seppo sai kimmokkeen tutustua tarkemmin taitoluistelun saloihin.

Niinpä Seppo opetti vuosikymmenet suomalaisille tv- katsojille, mitä olivat axel,lutz,ritti,salchow,flippi ja tulppi. Seppo myös kertoi , lähtikö hyppy ulko- vai sisäterältä , oliko kyseessä kaari-. vai kärkihyppy. Hypyistä vaikein on kolmois-axel,jossa tempaistaan 3,5 kierrosta ja tullaan kaatumatta alas - ja hymyillään vielä päälle. Niinpä Suomen Valmentajat valitsi Sepon Suomen parhaaksi urheiluselostajaksi vuonna 1989. Samoin Olympiakomitea antoi Sepolle ansiomerkin.

Epävirallisesti Zoom on valinnut Sepon myös Suomen pisimpään paitsiossa seisseeksi jalkapallohyökkääjäksi, mutta se tapahtui yhteisesti sovittujen Zoom- sääntöjen puitteissa ja siinä huomioitiin monenkymmenen vuoden ikäero Sepon ja hänen pelikavereittensa välillä.

Seppo joutui myös elämänsä kovimman kolmois-axelin hyppääjäksi, kun häneltä vietiin toinen munuainen ja tätä nykyä Seppo viettää kolme päivää viikossa dialyysihoidossa. Korkeasta iästään ja elämän antamista kolhuista huolimatta Seppo Kannas on elämäniloinen ja hauska mies, jolta eivät jutut lopu.

Koko Zoomin veljesjärjestö onnittelee Seppoa hienosta elämänurasta ja huikeista vuosista ja toivottaa kaikkea parasta virikkeellisiin eläkevuosiin.

Hrrrpati , hrrrpati , hrrrpati!

Päiviö Pyysalo


Kuvat: Seppo Rinne

Urheiluseura ZOOM ry (Y-1029873-6)


Korppaanmäentie 4 B 13


00300 Helsinki


0400 887657


zoombyspiel@gmail.com