Aapo Vilhunen in memoriam
ZoomJulkaistu: 31.08.2023 00.00

Aapo Vilhunen in memoriam

Aapo VIlhunen
1937 - 2023

Urheiluseuramme pitkäaikainen jäsen ja kiekkomaalivahti, näyttelijä Aapo Vilhunen on kuollut 30.8.2023 87-vuotiaana. Aapon syntymäpaikka on Sortavala. Tunnetuista syistä Aapo joutui jo kaksivuotiaana evakkoon.

Vilhusen elämänura alkoi Jyväskylän kaupunginteatterin järjestäjä-näyttelijänä. Hämeenlinnan kaupunginteatterin kautta hän tuli MTV:n televisioteatteriin 1973, jossa hän tuli koko kansan tuntemaksi kasvoksi lukuisien tv-näytelmien kautta. Hän teki monia nimekkäitä tv-näytelmiä yhdessä MTV-teatterin maineikkaiden ohjaajien, Veikko Kerttulan, Pauli Virtasen ja Ritva Nuutisen kanssa. Simpauttaja, Vetää kaikista ovista ja Hamsterit sekä Satumainen onni olivat komeita näyttöjä Aapon kyvykkyydestä.

Hän oli myös kysytty näyttelijä monissa kotimaisissa elokuvissa, Pulakapina, Jouluksi kotiin, Skorpionin tanssi, Emmauksen tiellä ja Jäniksen vuosi. Toinen ikizoomilainen Ere Kokkonen otti Aapon viiteen Turhapuro -elokuvaan sekä Vääpeli Körmyyn ja Hurmaavaan joukkoitsemurhaan. Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliitto palkitsi Aapo Vilhusen Kultaisella kunniamerkillä vuonna 2013.

Aapo oli aktiivinen Zoomin jäsen, joka kävi mielellään seuran pelimatkoilla ja esiintymisestradeilla. Kun Aapo käveli lavalle, useimmiten hänen suosikkikappaleensa oli Kuolleet lehdet.

Nyt Sortavalan evakkopoika on palannut sinne leppeään maisemaan, jossa käki kukkuu - syksylläkin.


Päiviö Pyysalo

käki kukkuu - syksylläkin.

Urheiluseura ZOOM ry (Y-1029873-6)


Korppaanmäentie 4 B 13


00300 Helsinki


0400 887657


zoombyspiel@gmail.com